[vc_row wrap_container=”yes” is_section=”yes”][vc_column][vc_empty_space height=”80px”][vc_custom_heading text=”همدان ” font_container=”tag:h1|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row wrap_container=”yes” is_section=”yes” section_skin=”parallax” remove_margin_top=”yes” remove_margin_bottom=”yes” remove_padding_top=”yes” remove_padding_bottom=”yes” bg_type=”grad” parallax_content=”parallax_content_value” css=”.vc_custom_1459172358871{background-color: #eaeaea !important;}” bg_grad=”background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #F7F7F7), color-stop(100%, #EDEDED));background: -moz-linear-gradient(top,#F7F7F7 0%,#EDEDED 100%);background: -webkit-linear-gradient(top,#F7F7F7 0%,#EDEDED 100%);background: -o-linear-gradient(top,#F7F7F7 0%,#EDEDED 100%);background: -ms-linear-gradient(top,#F7F7F7 0%,#EDEDED 100%);background: linear-gradient(top,#F7F7F7 0%,#EDEDED 100%);”][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”15px”][vc_single_image image=”4434″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” hover_effect=”yes” el_class=”m-b-md”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_class=”m-b-lg”]

همدان دروازه تاریخ و پایتخت تاریخ و تمدن ایران
آن گاه که تمدن و شهرنشینی، مرحله تازه‌ای را در ۲۵ سده پیش آغاز کرد، دامنه‌های الوند و زاگرس به خاطر ویژگی‌های بی نظیرش ، بیش از هر نقطه دیگر، به عنوان کانون تمدن و استقرار نمادهای زندگی شهرنشینی مورد توجه حاکمان قرار گرفت. سنگ نوشته های موجود در مکانی با عنوان گنجنامه افتخاری بزرگ برای این دیار است که بر یگانگی پروردگار گواهی می‌دهد: ((خدای بزرگ است اهورا مزدا، که این سرزمین را آفرید…))
پروفسور گریشمن، باستان شناس شهره فرانسوی در پژوهش های خویش به این باور رسیده که هگمتانه، پیش از آن (( آکسایا )) شهر کاسی‌ها خوانده می‌شد و استقرار نخستین دولت ایرانی توسط مادها در هگمتانه، آن را شهره عالم کرد.
نام همدان برگرفته از هگمتانه پارسی باستان است که در کتیبه بیستون توسط داریوش هخامنشی ضبط شده است. این نام در زبان یونانی اکباتان ذکر شده است. ژرک دومرگان محقق فرانسوی می‌نویسد: تنها شهر مهم این ناحیه بدون شک شهر همدان و اکباتان باستانی، پایتخت مادهاست که هرودت آن را دیده و در کتیبه‌های میخی اکباتانه است. همدان قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد و هرودت مورخ معروف یونانی مبنای این شهر را به دیااکو، نخستین شهریار ماد نسبت می‌دهد. در آن زمان همدان را به نام هگمتانه(محل اجتماع) و سپس اکباتان می نامیدند. ( منبع : ویکی پدیا )

[/vc_column_text][vc_btn title=”طراحی وب در همدان ( آکسایا)” style=”3d” color=”juicy-pink” align=”left” css_animation=”right-to-left” link=”url:http%3A%2F%2Faksaya.ir||”][/vc_column][/vc_row][vc_row wrap_container=”yes” is_section=”yes” section_skin=”parallax” remove_margin_top=”yes” remove_margin_bottom=”yes” remove_padding_bottom=”yes”][vc_column][vc_custom_heading text=”ما در دنیای رنگ ها و نشانه ها با طراحی گرافیک شما را متمایز می نماییم” font_container=”tag:h3|font_size:24|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” el_class=”short”][vc_column_text css_animation=”bottom-to-top” el_class=”lead”]

ما کسانی که برای خود و تجارتشان ارزش قائلند را دوست داریم
هدف ما در طراحی آن است که شما را به بهترین شکل به خواسته هایتان برسانیم

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4132″ img_size=”full” alignment=”center” css_animation=”bottom-to-top” el_class=”m-t-xlg m-b-none”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”48px”][vc_custom_heading text=”ما به جهانی شدن فکر می کنیم” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” el_class=”short”][vc_column_text css_animation=”bottom-to-top” el_class=”lead”]

برای موفقیت جهانی بییندیشیم و محلی شروع کنیم..

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”48px”][/vc_column][/vc_row][vc_row wrap_container=”yes” is_section=”yes” section_skin=”parallax” remove_margin_top=”yes” remove_margin_bottom=”yes” remove_border=”yes”][vc_column][vc_custom_heading text=”درباره طراحی گرافیک بخوانیم و یاد بگیریم” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][porto_recent_posts number=”6″ items_desktop=”3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

نام‌های شهر همدان

در آثار تاریخی برای شهر همدان نام‌های بسیاری ارائه شده‌است، در زیر به برخی از آنها اشاره می‌شود.

  1. اَمَدانه یا آمادی نخستین نام این شهر است که در کتیبه‌های آشوری پیلسر آمده‌است. بنابراین تاریخ بنای شهر همدان بیش از سه هزار سال است.
  2. هگمتانه یا هنگمتانه که به معنی محل تجمع می باشد ترکیبی است از دو واژهٔ هنگ به معنی جا و متا به معنی تجمع. در یونانی اکباتان در پارس هگمتانه است.
  3. سارو بنا به گفتهٔ یاقوت حموی و ابن فقیه همدانی بانی شهر همدان جم بن نوجهان بوده و او نام آن را سارو گذارده و عرب‌ها آن را ساروق خوانده‌اند.
  4. زینستان ایرانشهر نویسندهٔ تاریخ قدیم قم بر این باور است که این نام در زمان کیخسرو به شهر همدان داده شده‌است، چون این شهر محل نگاهداری سلاح‌های جنگی بوده و به بیان دیگر سلاح‌خانه بوده است.
  5. اپیفانیا آنتیوخوس چهارم پادشاه سلوکی بین ۱۸۹ تا ۲۰۹ پیش از میلاد در هنگامی که در فلسطین می‌جنگید، آن جا را رها کرد و برای بازپس گرفت ایالت‌های خود در ایران به سوی خاور آمد و در باختر ایران به پیروزی‌هایی رسید و هگمتانه به افتخار او اپیفالیا نامیده‌شد زیرا نام آنتیخوس اپیفانس بوده‌است.
  6. ناذمه ابن فقیه همدانی به نقل از آثار سریانی نگاشته است که همدان را پادشاهی به نام کرمیس بن حلیموز بنا کرد و نام آن را ناذمه یعنی محبوبه نهاد. یاقوت حموی نادمه نوشته‌است.
  7. اخمثا نام شهر همدان در تورات اخمثا نوشته‌شده که مرکب است از هاخای زندی و ثانای پالی که شاخه‌ای از زبان سانسکریت است. ثانا به معنی ستان فارسی است که محل و مکان باشد و اخمثار را به شهر دوستی و مکان دوستی ترجمه کرده‌اند زیرا شاهان ایران در تابستان دوستان خود را به این شهر دعوت می‌کردند.
  8. آکسایا بعضی از نویسندگان بر این باورند که نام این شهر پیش از مادها آکسایا بوده که در فرهنگ آشوری کار-کاسی به معنی شهر کاسی‌ها است.
  9. همدان واژهٔ همدان گرفته شده از ham= han= ha (از ریشهٔ gam) و به معنی جای یا شهر و اجتماعات آمده‌است. اعتماد السلطنه بر این باور بود که نام این شهر «همدان» بوده‌است زیرا هم به معنی اتفاق و دان به معنی ظرفیت است، یعنی مجمع متفقین.

 

کاسیان یا کاسی‌ها یا کاششوها یا کاشیان یا کاشوها، در حدود هزاره سوم پیش از میلاد و پیش از آن از شرق حرکت کرده و از راه آذربایجان وارد فلات ایران شدند، از نواحی تالش عبور کردند و سپس در غرب و جنوب غربی دریای خزر اسکان نمودند و به تدریج به نواحی قزوین و همدان و نهاوند و ملاير آمدند، نخستین بار همدان را ساختند و آن را «آکسیان» نام نهادند. سر انجام در هزاره دوم پیش از میلاد در نواحی جنوبی تر در لرستان، کوهستانهای شمالی جلگه شوش در لرستان و در حدود استان کرمانشاه در مرز شرقی سوبی گالایان (در حدود جنوب کرمانشاه) ساکن شدند. این منطقه تا پیش از ظهور آنها، در هزاره سوم ق. م بخشی از قلمرو تمدن ایلام بوده‌است.

آنها این منطقه را تا شمال خوزستان تصرف کردند و آن را کاشن نام نهادند در اواسط هزاره سوم پیش از میلاد و در سال ۲۴۰۰ ق. م. در شمال کشور عیلام و جنوب قلمرو کاسیان (در شمال خوزستان و جنوب لرستان) به محلی برمیخوریم که کاشن نام داشت که به عنوان نشانه‌ای از کاسی‌ها است.

آنها در جنوب با مقابله تمدن ایلام روبرو شدند و در نتیجه به نواحی شمالی کوهستانهای لرستان رانده شدند و نواحی لرستان و همدان را به طور ثابت دراختیار داشتند. جابجایی آنها در فلات ایران در اوایل هزاره سوم پیش از میلاد صورت گرفت. در هزاره سوم پیش از میلاد قدرت مقابله با کشورهای همسایه را نداشتند، در اواسط هزاره دوم پیش از میلاد کاشن را از اطراف گسترش دادند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *