CMS چیست؟ | ویژگی های CMS خوب

اولین و بهترین مرکز تخصصی طراحی سایت همدان، بیش از 14 سال سابقه موفق پشتیبانی حضوری و آنلاین

طراحی سایت

فقط
4

میلیون
تـومـان

CMS چیست؟ | ویژگی های CMS خوب

فهرست مطالب

سیستم مدیریت محتوا CMS چیست ؟

سیستم مدیریت محتوا (CSM) برای موفقیت اکثر قریب به اتفاق وب سایت ها و اینترانت ها (شبکه های داخلی) حیاتی است. با این وجود هنوز بسیاری از سازمان ها و شرکت‌ها با این تکنولوژی آشنایی کافی ندارند.

سامانه مدیریت محتوا یا همان CMS (به انگلیسی: Content Management System)، یک برنامه رایانه‌ای است که امکان انتشار، ویرایش و مدیریت محتوا، سازماندهی، حذف و همچنین نگهداری از طریق یک رابط مرکزی فراهم می‌کند.

در واقع مدیر سایت یک بار سیستم CMS را طراحی و برنامه نویسی و تعدادی قالب آماده برای صفحات طراحی می کند و آن را روی سایت کاربر نصب می کند.

کاربر به راحتی می تواند صفحاتی را از آن کم یا به آن اضافه یا ویرایش کند. برای درک بیشتر کارایی می توان این سیستم را با یک سیستم ثابت هم چون HTML مقایسه کرد. هنگامی که در سایت از صفحات ثابت HTML استفاده می شود، برای به روز کردن آن ابتدا باید صفحه موجود قبلی را دانلود کرد، سپس تغییرات مورد نظر را روی آن اعمال و سپس صفحه جدید را دوباره روی سرور آپلود کرد و فقط افرادی که کدهای دسترسی لازم برای این کار را در اختیار دارند می توانند این عمل را انجام دهند.

هم چنین برای این منظور باید از برنامه های جانبی و کمکی استفاده کرد. در حالی که با در اختیار داشتن یک سیستم پویا و دینامیک مثل CMS کاربر قادرخواهد بود به سادگی مطالب موجود در سایت خود را به روز کند.سیستم های وب مدیریت محتواWCM ، WCMS و یا Web CMS یک سیستم نرم افزاری مدیریت محتوا (CMS) است، که به عنوان یک برنامه تحت وب برای پیاده سازی، ساخت و مدیریت محتوایHTML شناخته و از آن برای مدیریت و کنترل، محتویات وب (اسناد HTML و تصاویر مربوطه) استفاده می شود. امکانات WCMS شامل ایجاد محتوا، کنترل محتوا، ویرایش و توابع تعمیر و نگهداری ضروری وب سایت است.

چرا شما به یک CMS نیاز دارید؟

اگر سايت شما هر چند وقت يكبار (مثلا هر دو هفته) به روز ميشود ميتوانيد بجاي اينكه هر بار به يك شركت طراحي وب مراجعه كنيد ، خودتان با نصب يكي از اين برنامه هاي مديريت محتوا ، تغييراتتان را روي سايت اعمال كنيد .اگر شما سايت خود را اصلا بروز نميكنيد ، بايد كم كم به فكر بيافتيد ، چون بيننده هاي شما وقتي هميشه با يك صفحه هميشگي روبرو شوند كم كم شما را فراموش ميكنند ، چون چيز جديدي براي عرضه نداريد .

 

  • ویژگی ها ی اصلی یک سیستم مدیریت محتوا CMS خوب

۱.استفاده آسان – راندمان بالا
یک CMS موفق است که سیستمی راه اندازی کند که مدیریت محتوا و سازماندهی در آن آسان باشد.

۲.جداسازی محتوا و محیط نمایش آن
تألیف باید بر مبنای شیوه ها به گونه ای بوده که قالب نوشته ها در هنگام انتشار بر روی محتوا پیاده سازی گردد.ایجاد فرمت های مختلف نشر بدون جداسازی محتوا و محیط نمایش آن امکان پذیر نیست.

۳.لینک سازی قدرتمند
مؤلفین لینک ها (پیوند های) متعددی را بین صفحات مختلف ایجاد می نمایند که این پیوند ها باید در برابر بازسازی و گسترش ساختار سیستم پایدار باشد.

۴.تک منبع کردن (استفاده مجدد از محتوا)
یک صفحه و یا حتی یک پاراگراف ممکن است بارها در متون مختلف استفاده شده و یا به گروه های مختلف کاربری نمایش داده شود. این یکی از ملزومات نمایش محتوا در سکو های مختلف نظیر اینترانت و اینترنت از یک منبع واحد است.

۵.امنیت
سطوح امنیتی مناسب و متعدد و بازرسی های دنباله دار (فرآیندهای قابل پیگیری بعد از انتشار یا ایجاد تغییرات) جهت حفاظت از یکپارچگی محتوا مورد نیاز است.

۶.کنترل نسخه (Version) و آرشیو محتو
کنترل اکید نسخه محتوا برای ایجاد اعتبار قانونی، تهیه نسخه های پشتیبانی و بازیافت اطلاعات الزامی است. رابطی ساده اما قدرمتند جهت ارائه چنین امکاناتی مورد نیاز است.

۷.قابلیت یکپارچه سازی با سیستم های دیگر
یک سیستم مدیریت محتوای سازمانی تنها زمانی می تواند موفق باشد که قابلیت یکپارچه سازی کامل و شفاف با دیگر سیستم های سازمانی را داشته باشد. یک سیستم مدیریت محتوا عموماً تنها یکی از سیستم هایی است که جهت نمایش اطلاعات بر روی اینترانت یا سایت اینترنتی استفاده می گردد. مکانیزم های حصول این شرایط بطور شفاف مستند سازی شده و بر پایه استاندارد های معتبر صنعت بنا نهاده شده باشد.

۸.آمار استفاده
CMS باید آمار جامعی از مراجعات نظیر صفحات محبوب، مراجعات روزمره و استفاده از جستجو را جمع آوری نموده و نمایش دهد. این اطلاعات میزان موفقیت سایت را مشخص نموده و موضوعات و چگونگی استفاده از سایت را شناسایی می نماید.

۹.توسعه پذیری
درج ریزکدها (Snippets) یا معادل آنها جهت ایجاد کارکرد های اضافی باید کار ساده ای باشد.CMS باید فرآیند بهبود پیوسته (Continual Improvement) را در طراحی رابط ها پشتیبانی کند.

۱۰.سرعت
حجم صفحه باید طوری تنظیم شود که زمان بارگذاری آن برای کاربر قابل قبول باشد، به عبارتی زمان انتظار طوری باشد که کاربر خسته نشود.

  • انواع سیستم‌های مدیریت محتوا

 

 

  • دو نوع سیستم مدیریت محتوا وجود دارد: آماده و اختصاصی.

۱. CMS آماده:

بخشی از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده رایگان و متن باز هستند. سیستم‌های متن ­باز توسط گروهی از برنامه‌نویسان علاقه‌مند در سراسر جهان ساخته شده و نگهداری می‌شوند. به طور معمول یک بدنه کنترل کننده دارند و کد این سیستم‌ها در اختیار همه قرار می‌گیرد؛ هر توسعه‌دهنده با توجه به مهارت­‌هایی که دارد می‌تواند کد را تغییر دهد و عملکرد جدیدی را ایجاد کند. معمولاً خود نرم‌افزارها رایگان هستند اما ممکن است سفارشی‌سازی آنها رایگان نباشند. پلتفرم­‌های مدیریت محتوای منبع­ باز زیادی همچون: وردپرس، جوملا، دروپال و … وجود دارند که طبق آمار ارائه شده در تصویر زیر، وردپرس با اختلاف زیادی بهترین CMS متن باز شناخته ‌می‌شود.

وردپرس (WordPress):

وردپرس به عنوان قدرتمند ترین CMS شناخته شده حال حاضر، در صدر لیست بهترین CMSها قرار می­گیرد. این سیستم مدیریت محتوا که در ابتدا یک بستر جهت وبلاگ نویسی بود، رفته رفته با افزوده شدن امکانات پیشرفته­‌تر به یک سیستم ساخت وب­سایت تبدیل شد. با استفاده از وردپرس قادر خواهید بود وب­سایتی را با صرف زمان و هزینه کمتر به نسبت طراحی یک وب­سایت اختصاصی، ایجاد کنید. طراحی یک وب­سایت حرفه‌­ای با وردپرس نیازمند تم­‌ها و افزونه‌­هایی است که وردپرس از این جهت هم نگرانی‌­ها و شکاف­‌ها را برطرف کرده و هزاران تم و افزونه در وب­‌سایت رسمی خود قرار داده است.

در مورد وردپرس بیشتر بخوانید!

جوملا (Joomla):

جوملا که یکی دیگر از CMSهای محبوب بین کاربران است، به عنوان جایگزینی برای وردپرس شناخته شده است. جوملا قابلیت ساخت هر نوع از وب­سایت را به کاربرانش می­دهد؛ از سایت­‌های فروشگاهی گرفته تا وب­سایت­‌هایی با خدمات و محتوای مدیریتی. البته در کنار نقاط قوت این CMS، بهتر است این را هم در نظر بگیرید که برای افرادی که در سطح مبتدی از این سیستم استفاده می­‌کنند، ممکن است پیچیدگی­‌هایی داشته باشد که کار را برایشان سخت‌­تر کند.

دروپال (Drupal):

 دروپال یک سیستم مدیریت محتوای ماژولار با امکانات فراوان است که برای بسیاری از انواع وب سایت ها، اعم از بلاگ‌های کوچک شخصی تا سایت های شرکت های بزرگ و ارگان های سیاسی قابل استفاده بوده و جهت مدیریت و طراحی وب سایت های اینترنتی راه اندازی شده است. دروپال یک CMS یا قالب سیستم مدیریت محتوا است که ابزار برتر، برای تلفیق فناوری Open source، دیتابیس های ذخیره اطلاعات و ابزارهای رمزنویسی صفحات وب چون HTML و CSS به شمار می رود، استفاده از این نرم افزار باعث می‌شود وب سایت از نظر فنی با سرعت تصاعدی بیشتری پیشرفت داشته باشد.

مجنتو (Magento):

سیستم مدیریت محتوای مجنتو بیش

تر برای ساخت فروشگاه­های اینترنتی و برپایی کسب و کارهای اینترنتی مورد استفاده قرار می­گیرد. Magento نیاز مدیریت فروشگاه­‌های بزرگ با عملیات فروش پیچیده را پاسخگو است.

پرستاشاپ (PrestaShop):

PrestaShop که در حال حاضر به یک فروشگاه‌­ساز معروف است که فروشگاه­‌های کوچک و بزرگی در سراسر جهان از آن استفاده می­‌کنند. این CMS، تمامی آنچه برای داشتن یک فروشگاه لازم است را در اختیار مدیران و صاحبان وب‌­سایت­‌ها قرار می­دهد. PrestaShop با واحدهای مختلف پولی هر کشور سازگار است و از سیستم‌­های مالی مختلفی از جمله سیستم­‌های حسابداری، انبارداری و مدیریت مشتری پشتیبانی می‌­کند.

۲. CMS اختصاصی (proprietary):

با بهبود سیستم‌های منبع ­باز تا حدی سیستم‌­های اختصاصی جایگاه خود را از دست دادند. مسئله اصلی در مورد سیستم‌­های اختصاصی این است که توسعه‌دهندگان آن، نه تنها باید از تخصص و دانش کافی برخوردار باشند تا وب­‌سایت شما را فعال نگه دارند، بلکه باید توانایی توسعه‌ی مستمر وب­ سایت شما را نیز داشته باشند. سیستم­‌های مدیریت محتوای اختصاصی توسط یک شرکت ساخته و نگهداری می­شوند. در این سیستم‌­ها دسترسی به کد منبع مجاز نیست و به طور معمول این وب­سایت­‌ها توسط شرکتی که آنها را ایجاد کرده باشد میزبانی می‌­شوند.

WOEDPRESSمحبوب‌ترین CMS دنیا!

  

  • تا امروز سیستم‌های مدیریت محتوای زیادی مانند دروپال، جوملا، اوپن کارت و… به وجود آمده‌اند اما
    بدون شک می‌توان گفت وردپرس (WordPress) نه تنها محبوب‌ترین بلکه بهترین سیستم مدیریت محتوای
    دنیاست، چرا که کار با آن به شدت ساده است، با سئو سازگاری بالایی دارد، ارتباطش با شبکه‌های اجتماعی
    در سطح خوبی است، از امنیت بالایی برخوردار است و…

 

  • CMS های رایگان

  • سی ام اس‌های

    متن باز مانند wordpress ,jumla و drupal که به صورت کاملا رایگان و  با سورس کد منتشر می‌شوند.

 

  • به طور کل بالای ۸۰% از سایت‌های دنیا بر روی سی ام اس متن باز مدیریت می‌شوند که در این میان سهم وردپرس یه طور چشمگیری بالاتر از رقبای خود می‌باشد.
  • مزایای استفاده از سیستم مدیرت محتوا یا CMS

  • سیستم‌های مدیریت محتوا، امکانات زیادی دارند که به طور پیش‌فرض یا از طریق نصب افزونه یا پلاگین‌های مختلف می‌توانید آن‌ها را اجرا کنید. تعدادی از این امکانات عبارتند از:
  • امکان به‌روزسانی وبسایت و قرار دادن محتوای متنی، تصویری و ویدئویی
  • چند زبانه بودن
  • ایجاد نقشه سایت داینامیک
  • امکان ایجاد تجارت الکترونیک یا فروشگاه مجازی
  • ایجاد فرم برای دریافت اطلاعات کاربران
  • امکانات سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
  • امکان جست و جو در مطالب سایت
  • امکان ایجاد منو
  • امکان ایجاد اسلایدشو
  • امکان ایجاد گالری تصاویر
  • امکان اتصال به درگاه پرداخت
  • گزارش آمار بازدید از صفحات
  • پشتیبان‌گیری یا بکاپ اطلاعات
  • و …

www.aksaya.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری

دیگر مطالب ما

خدمات طراحی سایت

مطالب بیشتر

طراحی سایت با المنتور

طراحی سایت با المنتور افزونه المنتور یک صفحه ساز پیشرفته با بیش از ۵‌میلیون سایت وردپرسی برای ایجاد محتوا است که نیاز به کد نویسی ندارند. المنتور نسخه پرو نیز دارد و بر روی سایت وردپرسی شما نصب می‌شود (نصب

مشاهده کامل »

CMS چیست؟ | ویژگی های CMS خوب

سیستم مدیریت محتوا CMS چیست ؟ سیستم مدیریت محتوا (CSM) برای موفقیت اکثر قریب به اتفاق وب سایت ها و اینترانت ها (شبکه های داخلی) حیاتی است. با این وجود هنوز بسیاری از سازمان ها و شرکت‌ها با این تکنولوژی

مشاهده کامل »

با تشکر از اینکه همراه طراحی سایت آکسایا بوده‌اید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از روند طراحی سایت، قیمت های طراحی سایت، نمونه کارها و موفقیت های تیم برنامه‌نویسی آکسایا می توانید در ادامه همراه ما باشید.

[ratemypost-result]
[ratemypost]